Tervetuloa!

Mitä? Miksi? Miten?

Mitä?

Tämä on LINUX:n selvittämisen hankkeen oma www-sivu, jolloin yritän arvioida eri tavoin LINUX:n käytettävyyttä Windows-käyttöjärjestelmää pitkään käyttäneen henkilön näkökulmasta.

Itse olen ollut Windows-käyttäjä vuodesta 1997 alkaen, joten kokemusta Windows-käyttöjärjestelmän eri versioista on kertynyt vuosien aikana.

Windows-käyttöjärjestelmän eri versioista olen käyttänyt kotikoneellea eniten seuraavia: Windows 98, Windows XP SP 2 ja Windows 7.

Myös muita Windows-versioita on ollut käytössä muilla koneilla; esimerkiksi Windows 3.1, Windows 95, Windows Vista, Windows 8.

Lyhyesti voi todeta, että LINUX on käyttöjärjestelmänä kehittynyt vuoden 1997 jälkeen, ja olen ollut tietoinen LINUX-käyttöjärjestelmästä jo vuodesta 1998 alkaen.

Miksi?

Olen siis käyttänyt eri vuosina erilaisia Windows-koneita, jolloin omaan varastoon on siis vähitellen kertynyt erilaisia tietokoneita, joissa on erilaisia versioita Windows-käyttöjärjestelmästä.

Yksi asia on tietysti vanhempien koneiden uudelleen käyttämisen käyttämisen mahdollisuus.

Esimerkiksi vanha kone Windows XP SP 2 -käyttöjärjestelmälle on edelleen aivan kelvollinen kone, mutta Windows XP SP 2 -käyttöjärjestelmän tuki on lopetettu 8. huhtikuuta 2014.

Aikanaan ostin tuotantokäyttöön koneen, jossa on Windows 7 -käyttöjärjestelmä.

Wikipedia-artikkelin perusteella Windows 7 -käyttöjärjestelmän tuki loppuu 14. tammikuuta 2020.

Eli tässä kohtaa voi todeta, että 14. tammikuuta 2020 mennessä pitää tehdä jokin järkevä ratkaisu käytettävästä käyttöjärjestelmästä.

Lyhyesti todeten voidaan LINUX-käyttöjärjestelmälle antaa reilu mahdollisuus vuotta 2020 ajatellen.

Miten?

Nämä LINUX:n selvittämisen hankkeen www-sivut on (pääasiassa) tehty LINUX-käyttöjärjestelmän kanssa toimivilla ohjelmilla.

Kerään arkistoon erilaisia huomioita perustuen erilaisiin kokeiluihin LINUX-käyttöjärjestelmän puolella.

Pääsivuston tavoin (www.jukkarannila.fi) on jokaisella merkinnällä oma numeronsa, jolloin erilaisiin merkintöihin voi viitata tarkasti.

ELI nämä LINUX:n selvittämisen hankkeen www-sivut ovat oma itsenäinen kokonaisuutensa kotisivuilla (www.jukkarannila.fi).